Weer en klimaat op Curaçao

Curaçao is het eiland bij uitstek wanneer u op zoek bent naar een zonvakantie. Het Caribische eiland heeft een warm, droog en zonnig klimaat en is daarmee de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

De temperatuur op Curaçao

Op Curaçao is het altijd warm; overdag, maar ook ‘s nachts. Het hele jaar door liggen de temperaturen overdag tussen de 28 en 34 graden. ‘s Nachts blijft het kwik in de koudste maanden steken bij 22 tot 24 graden, in de zomermaanden ligt dit eerder tegen de 30 graden.

Het eiland is gezegend met een vrijwel constante passaatwind. Dit maakt de gevoelstemperatuur op Curaçao zeer aangenaam.

Regenval op Curaçao

Curaçao kent weinig regenachtige dagen. De neerslag die op het eiland valt (gemiddeld zo’n 500 millimeter per jaar), valt in buien. Deze buien vallen doorgaans in de ochtend en in de nacht. Officieel gezien heeft Curaçao ook een regenseizoen, welke loopt van eind september tot half december. De naam ‘regenseizoen’ klinkt negatief, maar in deze periode van tweeënhalve maand kunnen er gewoonweg meer regenbuien voorkomen dan in de rest van het jaar.

Orkanen en tropische stormen op Curaçao

In het Caribische gebied komen veel orkanen en tropische stormen voor. Gelukkig ligt Curaçao door zijn zuidelijke ligging net buiten het orkaangebied. Het komt sporadisch voor dat Curaçao te maken krijgt met de effecten van een storm die over het gebied raast.

De beste reistijd voor een vakantie op Curaçao

Door zijn gunstige ligging is Curaçao het hele jaar door de perfecte reisbestemming voor een zonovergoten vakantie. De grote hoeveelheden zon zorgen ervoor dat u elke dag kunt genieten van de parelwitte stranden en de kristalheldere zee.

Bent u op zoek naar een uniek verblijf om uw vakantie op Curaçao in door te brengen? Bij Sea Holiday Villas kunt u een luxe achtpersoons villa huren op Curaçao. De villa heeft een heerlijke zonneterras en een privézwembad met uitzicht op de Caribische Zee; met een beetje geluk kunt u de dolfijnen in zee zien zwemmen.