Reisinformatie over Curaçao

Bent u van plan om uw vakantie op Curaçao door te brengen? Sea Holiday Villas geeft u graag reisinformatie in de vorm van een aantal handige tips:

  1. Als u op vakantie gaat naar Curaçao, dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort.
  2. De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Op het eiland kunt u echter ook met Amerikaanse dollars betalen en worden creditcards steeds meer geaccepteerd.
  3. De zorg op Curaçao is goed geregeld. Het ziekenhuis St. Elizabeth beschikt over goede artsen en over het gehele eiland vindt u apotheken. Zorg er wel voor dat u voldoende geld meeneemt als u naar de dokter gaat; vaak dient u het consult contact af te rekenen. Sluit daarom een goede reisverzekering af. U kunt de medische kosten dan bij thuiskomst indienen bij uw verzekeraar.
  4. De zonnekracht op Curaçao is in de winter nog net zo sterk als de zon op een zomerdag in Griekenland. Wij raden u dan ook aan om uzelf regelmatig in te smeren met een zonnebrand van minimaal factor 15; het liefst factor 20 of 30.
  5. Het leidingwater op het eiland is geschikt om te drinken. Het water uit de zee wordt gefilterd, waardoor het een andere smaak heeft dan het water in Nederland.
  6. Op Curaçao is het geven van fooien gebruikelijk. Zowel in horecagelegenheden als in hotels en taxi’s, is het gebruikelijk om 10 tot 12% fooi te geven.
  7. Neemt u elektrisch apparatuur mee naar het eiland? Zorg dan voor een adapter, want op Curaçao maakt men gebruik van Amerikaanse stekkers.

Verblijft u tijdens uw vakantie in onze villa op Curaçao? Wij geven u graag meer tips over het eiland. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.