Golfbaan The Old Quarry

In april 2010 voltooide de beroemde golfbaanontwerper Pete Dye zijn Caribische meesterwerk op de Plantage Santa Barbara op Curaçao, een land van het Koninkrijk der Nederlanden. De kampioenschapsbaan aan zee die vernoemd is naar de kalksteengroeve van de negentiende eeuwse plantage, is ontworpen om naadloos over te gaan in de omliggende heuvels en valleien. De baan is een uitdaging voor spelers van alle niveaus en meandert tussen de indrukwekkende blauwe Caribische zee, de glooiende heuvels van de Tafelberg en de verscholen baai die bekend staat als het Spaanse Water. Geen wonder dat Old Quarry in de top 3 van de Caribische golfbanen staat.

Om te zorgen dat de baan voldoet aan de milieubeschermingsprincipes van de eigenaars van Santa Barbara beplantte P.B. Dye, de zoon van Pete, de fairways en greens met stevig paspalum, een gras dat kan worden besproeid met brak en gerecycled water.

De beroemdste hole van de baan is nummer 2, die beter bekend staat als “The Tale of the Gale”. Deze loopt omhoog langs de Caribische kust en vormt een echte uitdaging, vooral wanneer de noordwestelijke passaat waait, wat meestal het geval is. De turquoise Caribische zee ligt aan uw rechterhand, een sterke tegenwind trekt links naar rechts, en dan bent u nog maar bij het tweede hole. Dit beeld spreekt voor zich….

Met vriendelijk personeel, een goed bevoorrade golfwinkel, kluisjes, huurschoenen en Titleist clubs, laat golfbaan The Old Quarry niets te wensen ove0r. Uiteraard is het voor zowel beginners als gevorderde spelers mogelijk om deel te nemen aan clinics of privélessen te volgen op de goed uitgeruste gras tee-driving range. Voor uw Après Golf zijn er vele opties naast de achttiende green en boven de Barbara Beach marina ligt Boca 19, een casual bar/restaurant in Caribische stijl met goed café-eten, een openluchtterras en een adembenemend uitzicht.