Weer en klimaat in Estepona

Aan de Costa del Sol, in het zuiden van Spanje, ligt het plaatsje Estepona. Estepona is gelegen in de provincie Malaga en heeft een fijn mediterraan klimaat. De regenval in Estepona wordt zeer beperkt door de beschutte ligging van de plaats, namelijk ten noorden van het Sierra Bermeja-gebergte.

De temperatuur in Estepona

De gunstige ligging van de Zuid-Spaanse plaats brengt hete zomers en warme winters met zich mee. In Estepona schijnt de zon dan ook gemiddeld 300 dagen per jaar: de perfecte vakantiebestemming voor strandliefhebbers. In de zomermaanden kent de badplaats een gemiddelde maximumtemperatuur van zo’n 27 graden; de zon schijnt dan tien tot elf uur per dag.

Regenval in Estepona

Vanaf april tot en met september is de kans op langdurige neerslag zeer klein, in de maanden oktober tot en met maart is de kans op neerslag groter. Met vijf uur zon per dag en een laagste gemiddelde maximumtemperatuur van 16 graden is het in Estepona echter nooit koud en nat te noemen. Hierdoor kunt u bijna het hele jaar door genieten van een zonvakantie met aangename temperaturen.

De beste reistijd voor een vakantie naar Estepona

De maanden juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden voor een zonnige vakantie in Estepona. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in deze maanden tussen de 26 en 29 graden en er valt gemiddeld drie dagen neerslag. Het gemiddeld aantal zonuren ligt in deze periode tussen de 8 en 11 uur per dag, waarmee Estepona een zeer geschikte plek is om uw zomervakantie te vieren.

Bij Sea Holiday Villas kunt u een luxueus penthouse huren in Estepona. Het appartement is voorzien van dompelbad, airconditioning en biedt een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee vanaf één van de drie balkons.