Cultuur van Estepona

Hoewel Estepona geen grote plaats is, herbergt de stad toch een aantal culturele bezienswaardigheden. De cultuur van de badplaats is met recht rijk te noemen: de omgeving wordt al sinds de steentijd bewoond door diverse bevolkingsgroepen, iedere groep met hun eigen invloeden op de cultuur.

Estepona heeft diverse monumenten die het bezoeken waard zijn. Neemt u vooral een kijkje bij de Romeinse ruïnes van Guadalmansa en bezoek ook Los Pedregales; prehistorische overblijfselen van een fort die werd gerenoveerd de Arabieren, een vroegere bevolkingsgroep van Estepona.

In de stad vindt u verder kasteel Castilla del Nicio, de monumentale toren Torre del Reloj, kasteel Castillo de San Luis, de verdedigingstorens Torres Almenaras en de kerk Iglesia de los Remedios. Bezoek ter afsluiting van een culturele tour door Estepona ook eens de stierenvechtarena Plaza de Toros of één van de musea die het stadje rijk is.

Heeft u interesse in een cultureel uitstapje tijdens uw vakantie in ons luxe appartement in Estepona? Wij geven u graag tips. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.